Vecka i Sälen med andra NPF-familjer

Länge sedan senast, men idag föll inspirationen in för att skriva lite.

Vill berätta om vår sommarvecka uppe i Sälen, där vi fick möjlighet att tillbringa tid med andra familjer som har något barn med autism eller annan neuropsykiatrisk (NPF) diagnos. Möjlighet gavs genom stiftelsen Viggo Foundation och jag vill passa på att rikta ett stort och varmt tack till dem. Syftet med Viggo Foundation är att stötta barn med NPF-diagnoser att idrotta och jag tror stenhårt på detta syfte – idrott får människor att växa oavsett utgångsnivå.

Veckan i Sälen blev verkligen en superaktiv och sportig vecka och varje dag gjorde vi en ny aktivitet tillsammans med hela gruppen. Vandring, cykling, kanotpaddling och stenkastning i sjön varvades med härliga sommarkvällar av umgänge.

Vi har landat lite i det faktum att vår son har en funktionsvariation som är livslång. Det var en tid av sorg och bearbetning, men nu känns allt väldigt bra! Efter veckan i Sälen känner jag också att vi delar denna situation med så många andra och att det är helt ok att varva skratt med gråt i detta.

Kan också rekommendera Måns Möllers sommarprat i P1 som handlar om just detta, han är initiativtagare till stiftelsen.

2 reaktioner till “Vecka i Sälen med andra NPF-familjer

  1. Hej

    Så kul att läsa. Lyssnade just på Måns Möllers sommarprat.
    Tyvärr men faktiskt så betyder det jättemycket när ni ”kändisar” går före och visar livet med NPF. Ni är
    . Viktiga.

    1. Tack Anna. Att kunna läsa om, eller träffa, andra som är i liknande situation ger betydelsefulla insikter och värmande gemenskap. Jag håller med dig om att det är viktigt att budskap når ut på olika sätt och ”kända” personer har ibland plattform och nätverk som möjliggör detta! Kram till dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s