TRÄNING EFTER FÖRKYLNING

Även om det ör logiskt, när man har två förskolebarn, blir jag ändå förvånad och matt när höstförkylningarna dyker upp. Barnen hinner bara sätta sin fot på förskolan så börjar det. Jag skojar inte när jag säger att sedan vår stora tjej började förskolan för 4 år sedan har jag haft fler förkylda dagar än friska varje höst (överdrivet inte så värst mycket åtminstone). Blir det kanske bättre när de börjar skolan…? Nu har jag avverkat ytterligare en, den andra sedan förskolestart. Visst det är inte så farligt att vara förkyld, men för mig betyder det totalförbud att träna – det är jag mycket noga med – och jag mår bäst när jag får träna, så är det bara.

Så idag är det jippie, träning igen! Ett lätt pass till att börja med, för jag tänker på att köra igång kroppen lugnt några dagar. Hade en riktlinje när jag var elitaktiv och det var att ta det försiktigt lika många dagar som jag hade avstått träning. Bra riktlinje, men lite väl strikt nu när jag är motionär för då hade jag aldrig kommit igång innan nästa förkylning… Så jag tänker 3-4 pass innan det blir lite tuffare tag, eller så känner jag bara efter när lusten/kraften är helt tillbaka. Jag har genom åren blivit bra på att känna min kropps små signaler.

Börjar hellre med lättare styrketräning än konditionsträning då man undviker att pulsen blir hög och inte heller utmanar luftrören. Idag blev det därför ett pass på gymmet där jag körde igenom flera muskelgrupper. När jag inte kört styrka på ett tag kör jag fler repetitioner för att efter någon vecka minska antalet och öka på vikterna.

Just när jag gymmar skriver jag alltid ner vilka övningar jag kör, antal rep, antal set och vikter, för det är roligt att se förbättring i vad jag orkar, samt kan jag utmana mig själv bättre om dokumenterar!

Passet tog ca 50 min och såg ut såhär:

  • Uppvärmning 15 min löpband
  • Ben: Sneda utfall 3*15 st på varje ben (åt vardera håll). Jag har svårt att köra med vikter på benövningar för jag har lite knäproblem.
  • Ben: Utfallssteg 3*12 st på varje ben
  • Triceps: TRX-band drag över huvudet 4*12 st
  • Axlar: Axelövning med fria vikter och 4 övningar som körs direkt efter varandra (push rakt upp över huvudet en arm åt gången, push uppåt med rotation båda armarna samtidigt, flies, bicepscurls i kombination med tricepstryck längd bak) 4 övningar *4 set*4 st (6 kg vardera hand)
  • Baksida rygg/lats: Roddrag i maskin 4*12 st, (40kg)
  • Biceps: Bicepscurl fria vikter växlande arm, 4*16 st (10kg)

Även om det är ganska välkända övningar är det svårt att förklara dem i text, ni får gärna höra av er om ni inte förstår hur jag menar eller om ni undrar över något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s