HÄR BOR JAG – PROMENAD I VÅRA KVARTER

Tänkte ta med er på en sväng i Bagaregården / Kålltorp som är den del av Göteborg där vi bor. Det är faktiskt en väldigt mysig stadsdel tycker jag, nära centrum men samtidigt nära stora naturområdet Delsjön.

Idag blev det promenad med en föräldraledig kompis, vi gick runt och snackade och tittade på fina hus. Efter ett tag gick vi in på Lilla Sur som gör helt fantastiska surdegsbröd precis som det låter. Det blev även två ostar, en ostälskare som jag kan knappt gå förbi en dessertost utan att ta med den.

Vi äter inte så mycket bröd på veckorna (och det är inte av nyttighetsskäl, utan vi tycker barnen äter bättre av gröt på morgonen istället för mackor), så det har nästan blivit lite tradition för mig att inköpa ett gott helgbröd. Till helgen ”lyxar” vi även till det med god smörgåsskinka så vi gick vidare till John Karlssons Kött och Chark som inte ligger långt därifrån och som har närproducerat kött i butiken. Charmigt med de här små specialistställena med personlig service och litet men genomtänkt utbud.

Därefter var det dags för lunch på Café Oizo som är ett café och bageri som bakar och lagar det mesta själva från grunden. De är helt köttfria och tänker mycket på eko och hållbarhet! Jag tog en toast med smoothie till och avslutade med bryggkaffe (har hört att de även väljer kaffebönorna med en väldig omsorg).

Lite av det bästa från våra kvarter. Nu är vi redo för fredagskväll och jag önskar er alla en fantastisk helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s