NYA TRÄNINGSKLÄDER ÖKAR MOTIVATIONEN?

Är det bara jag – eller har jag någon likasinnad där ute – som tycker det är extra kul att träna när man har nya träningskläder… Jag måste erkänna att jag varit sådan hela livet. Framför allt förr när jag spenderade fler timmar i träningskläder än utan.

Vilken tur att det finns så otroligt mycket snyggt där ute. Även om man såklart inte kan köpa nytt till varje träningstillfälle, så kan man inspireras. Det är därför jag tänkte försöka mig på att skriva lite om träningskläder, för att det hör träningen till och kan ge extra skjuts i motivationen – även om det inte är kläderna som gör det.

Jag är inte någon ”stilguru” men älskar mode och trender och har tidigare arbetat i mode- och sportbranschen (omgiven av otroligt duktiga inköpare och säljare som gjorde mitt jobb som försäljningschef resp. inköpschef mycket tryggt). Smaken är så olika, men jag kommer se på de trender som råder samt delge vad jag personligen tycker och hoppas att högt engangemang lyser igenom. Om ni vill får ni väldigt gärna kommentera och berätta vad ni tycker!

Min typiska outfit just nu är enfärgade plagg gärna i de höstiga tonerna vinrött och militärgrönt, de är dessutom nu lite extra trendiga (även om de ofta dyker upp på hösten). Fokuserar här på vinröda tips! Vinröda tights från Nike med samma färg på överdel känns mycket snyggt (några av tightsen och linnet finns även i större storlekar) eller ett linne som går i matchande ton. Helt enfärgade plommonröda löptights på HM Sport eller seamless träningstights (tights gjorda för löpning är ofta i något tåligare material för att klara av revor från buskar, grenar osv och brukar även ha någon liten ficka för nycklar eller telefon, gymtights ofta i mjukare material). Liknande tights finns i större storlek. Funktions-t-shirt i lösare modell med lite kortare ärm passar till och då sticker även sport-bh:n fram, gillar denna svarta från Röhnisch, tycker nästan den såg finare ut i verkligheten än på bild.

Min vän Peter Häggström Lindecrantz har startat ett varumärke, YMR Track Club, som har en genomgående retrostil där dova färger som vinrött, marinblått och mörkgrönt dominerar, här löplinne från senaste kollektionen. Mer om dem kommer.

Jag har själv dessa träningstights, som ni ser på bilden, med transparent tyg på nedre delen av benet. Roliga tycker jag för de är lite speciella, dock gjorda för inomhusbruk, det transparenta tyget är inte så tåligt ute i naturen.

Tillhörande sport-bh har jag också som gärna får synas under linne eller T-shirt.

Craft har en ny kollektion för gymträning som ser väldigt fin ut. De kallar den för Studio och den innehåller mycket dova murriga höstfärger, plommonröda tights finns även här.

Svart är alltid snyggt enligt mig, och det håller år efter år så det är även bra för plånboken. En tjej igår på träningen hade svarta enkla tights tillsammans med ljusgrått linne med svart sport-bh under, så enkelt men så bra. Svarta tights finns det mängder av och det känns som att ”man kan aldrig ha för många av dem”, som en kompis till mig sa, så det får nog bli en ”bästa-svarta-tightsen-artikel” längre fram.

Foto: från CraftSportswear.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s