LÖPNING NÄR DEN ÄR SOM BÄST

På helgerna vill jag springa när det är ljust ute och helst utan löpvagn med barn i. För att få njuta av naturen, komma ut på stigarna och även helt obanad terräng och samtidigt få låta tankarna sväva iväg. Mitt normalpass, alltså det träningspass jag gör oftast, är ett löppass på 40-50 min i lugnt tempo. Brukar stanna och stretcha igenom större muskelgrupper efter 10-15 min.

Jag strävar aldrig efter att köra i ett visst tempo under ett sådant pass utan kör som sagt mestadels lugn fart på känsla och stannar gärna för att ta en bild på naturen.

Ingen hets, men även ett sådant pass ger bra effekt, i alla fall om man är en vanlig motionär som de flesta av oss är, jag lovar. Högt tempo tar jag när det är dags för intervallpass för att träna hjärtats pump – återkommer till ett sådant längre fram!

Kommer också återkomma till hur jag har trappat upp träningen efter min senaste graviditet (Hedvig föddes i april), nu under sommaren. Jag kör fortsatt inte för fullt med löpning eller med magövningar på gymmet, men har verkligen kommit igång vilket känns underbart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s