Skogstur med podcast

Att starta dagen med en löptur i skogen är inte dumt. Brukar hoppa i träningskläderna redan på morgonen för att sticka ut med barnvagnen på en gång när jag lämnat Ellen på förskolan. Vet inte om jag är lite ”skadad” från idrottsåren, men jag kan känna att varför promenera med vagnen när man kan springa? Man kommer längre rundor, man ser mer ställen och får dessutom motion. 

Har också för vana att lyssna på podcasts när jag springer. Denna gång valde jag min forne träningskompis Jonas Coltings podcast där de diskuterade barnidrott, ett väldigt intressant och aktuellt ämne. Jag tror lite förenklat precis som Jonas att det är oerhört viktigt att röra på sig så mycket det bara går när man är barn, det har man igen i hela livet i form av rörlighet, kroppskontroll och god hälsa. Att sätta elitpress på barn är givetvis helt fel, men stötta, uppmuntra och möjliggör för aktivitet så mycket det går. Lyssna gärna på podden! Det finns många varianter till att få in aktiviteter i vardagen, min syster brukar ex ”cykel-springa” med sina barn, de cyklar och hon springer. 

   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s