Intervaller på löpband

Det är så roligt att ge andra träningsinspiration! Min vän Frida Nordstrand som jag jobbade tillsammans med på OS i Sotji frågar mig ibland om tips på löpintervaller. Det härliga med henne är att hon alltid följer tipsen 🙂 Nu senast ville hon ha förslag på effektiva löpintervaller för löpband som hon kan köra på någon av alla sina resor. Så här svarade jag:

”En klassiker är 70/20 intervaller, där du försöker ha samma fart på första som sista intervallen. Runt mjölksyratröskeln finner man det rätta tempot, tänk bra flyt och bra teknik. Kör två ggr 10 st med lite längre vila emellan. Upp- och nedjogg valfri mängd beroende på hur mycket tid du har. Annars är stege ”lite kul”, exempel 1-2-3-4-5-4-3-2-1 med halva tiden vila emellan”.

  

Härligt kämpat Frida!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s