Svenska Idrottsgalans nomineringsjury

Idag har vi varit på utflykt igen 🙂 Denna dag besökte vi Stockholm då jag fått äran att för andra året på rad ingå som ledamot i Idrottsgalans nomineringsjury. I år var vi totalt 15 st ledamöter, 7 kvinnor och 8 män, som hade uppdraget att ta fram fyra stycken idrottare/lag i respektive kategori: Årets kvinnliga idrottare, Årets manliga idrottare, Årets lag, Årets nykomling/Lilla Bragdguldet och Årets prestation. Juryn bestod av en blandning av sportjournalister, fd elitidrottare, idrottsstatistiker samt representanter från RF och SOK. Det är ett väldigt svårt uppdrag att jämföra olika idrottare och prestationer med varandra, vilket gör att varje kategoris omröstning föregås av långa diskussioner där varje frågetecken försöker rätas ut. Jag hoppas att vi tillsammans gör en bra bedömning! De fyra som nomineras går sedan vidare till den Svenska Idrottsakademin som slutligen röstar fram en vinnare i resp kategori.
  
Fd fotbollsspelaren Malin Swedberg och Viasats Frida Nordstrand var också med i juryn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s