Föreläsning på nätverksträff 100/oktan

Förra veckan gästade jag nätverket 100/oktan och föreläste om erfarenheter från idrottskarriären som man kan applicera in i försäljningsroller i näringslivet. 100/oktans nätverk är en mötesplats där ledare från näringslivet och profiler från idrott, media och underhållning möts och får nya perspektiv på ledarskap och personlig utveckling. Denna dag hade vi fokus på försäljning och många intressanta föreläsningar hölls som gav oss givande diskussioner.

Jag tror att man kan lära från elitidrotten eftersom saker ställs på sin spets i en extrem prestationsmiljö, exempelvis tålamod, målmedvetenhet och klokhet pressas till det yttersta. Under föreläsningen pratade jag bland annat om planering och prioritering, att lägga in återhämtning som en del i planen och att vara bäst när det gäller, det som elitidrottaren är expert på. Att stärka sina starka länkar ytterligare istället för att fokusera på de svaga. Att lära av motgångar, vilket är en del av idrottarens vardag, där man behöver utvärdera prestationen och våga lägga om planen.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s