Borås Swimrun – check

Vaknade upp riktigt mör i kroppen idag efter gårdagens äventyr. Borås Swimrun, 26 km löpning i rejält kuperad terräng (ca 1000 m höjdmeter) och 6 km simning. Jag tävlade tillsammans med min Daniel, en utmaning i sig att tävla tillsammans med sin partner.

Vi inledde loppet riktigt bra tycker jag. De tre första löpsträckorna: 2,8 km, 0,3 km och 4,0 km kändes bra och vi tog oss igenom de tre första simsträckorna ok: 270 m, 700 m och 800 m. Daniel låg för det mesta först här och jag kämpade på bakom. Generellt sett så märkte vi att vi höll ett högre löptempo än de runt omkring oss, men ett lägre simtempo, inte så förvånande.

På fjärde löpsträckan började det strula när Daniel fick kramp i baklåret och var tvungen att stanna och stretcha. När han stretchade baksidan, krampade framsidan och vice versa 🙂 Jag trodde faktiskt att det var kört för oss där, när vi redan under så tidigt skede av loppet fick problem. Vi tog det lite lugnare och krampen höll sig i schack.

Längst bort på banan tyckte jag själv att det var mentalt jobbigast, när vi simmade 1300 m i sträck över Öresjö. Hade känslan av att vara mitt ute på havet någonstans och simma och simma utan att land någonsin närmar sig…

En bit efter den längsta simningen var det dags för den längsta löpsträckan. Skönt att få springa tyckte jag medan kramp och magont varvades om vartannat för Daniel. Det är inte bara jag i familjen som är tävlingsmänniska utan även han, så jag hörde en del svordomar och muttrande från hans sida under löpturen… Löpningen visade sig trots allt strul och pausande återigen passa oss och vi började ta ikapp några par framför. Innan sista simningen hade vi sprungit upp oss till andra eller tredje plats i mixklassen, men vi tappade mycket över Öresjö så i mål kom vi femma i mix och ungefär i mitten av det totala fältet. Tävlingsmänniskor som vi är, så blev vi lite revanschlystna redan såhär dagen efter. Vore kul att få träna lite till och testa att tävla igen!

Otroligt bra arrangerad tävling av Jonas Colting! Supertuff bana i finaste Boråsterräng med duktiga funktionärer, en hel del publik längs med banan och innehållsrika vätskestationer, gjorde att alla som var med i tävlingen slet men med ett stort leende.

20140609-204721-74841632.jpgStretching och fokus innan start

20140609-204722-74842023.jpgStarten har precis gått och här ligger jag i rygg på tjejerna som vann damklassen

20140609-204722-74842475.jpgLöpning efter första simsträckan, jag är i rygg på Daniel. Foto: BT.se

20140609-204721-74841836.jpgFörsta stoppet med stretching av krampade baklår

20140609-204722-74842213.jpgEfter sista simningen, endast en kort löpsträcka kvar till mål

20140609-204722-74842348.jpgIntervju av Borås Tidning och speakern efter målgång. Foto: BT.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s