Förberedelser

Sista veckans förberedelser inför Borås Swimrun. Skulle egentligen ha velat träna så mycket mer, men nu är tävlandet bara för skojs skull och jag prioriterar inte att träna superhårt utan lite lagom. De pass som jag tycker har varit givande på sistone är simningen i öppet vatten som jag skrev om i förra inlägget, samt två lite längre löppass i den kuperade Boråsterrängen. De gjorde susen och jag fick träningsvärk i låren av bromsandet i nedförsbackarna, kroppen är ju van vid att springa på platten i Malmö 🙂 Ett simpass utomhus är dock alldeles för lite, men det får gå ändå och det kommer åtminstone bli ytterligare ett till öppetvattenpass på fredag.

Helgen som var kördes en annan Swimruntävling, Utö Swimrun, där en vän till mig körde och placerade sig riktigt bra för att vara sin första Swimruntävling någonsin. Han är dessutom precis som jag helt nybörjare i simning. Fick bra tips av honom efteråt, här kommer några av dem:

1. Klipp benen
2. Våga ta ut dig på löpningen. Alla springer långsamt (enligt honom..) och det är helt andra muskler som jobbar på simningen
3. Håll er på kanten i simningarna för att inte trassla in sig i egen och andras linor (vi kommer i o f s inte köra med lina)
4. Drick! Många fick kramp trots kallt springväder.
5. Skriv upp sträckor, vätskestationer och rikttider på handpaddel (märkpenna + lacknafta efteråt)
6. Överträna växlingar. Jag drällde som en tonåring med att få på paddlar, lina, knäppa våtdräkt, glasögon som var immiga etc när vi var framme vid simningen. Inte ok. (Känns som att detta kan drabba mig också, bra tips!)

20140604-190450-68690776.jpgVarje gång jag är i Borås blir jag helt imponerad över den fantastiska täningsterrängen som finns. Här bild ifrån långpass runt Kypesjön, stigar ner mot Tosseryd och upp över Hyberg, bort mot Ymerskogen och tillbaka igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s