Crawlträningen går framåt

Efter några veckors prövning av tålamodet, så är jag nu strålande glad över att ha lärt mig en ny sport och funnit en ny träningsform!

Ska inte ropa hej än, men jag är på god väg att klara av att crawla mig igenom simsträckorna på Borås Swimrun om fyra veckor. Tävlingen består av 6 km simning och 23 km löpning.

Det som i höstas började med en spontan anmälan till en rolig tävling på hemmaplan i Borås, blev allvar för en månad sedan. Då hade jag fortfarande inte börjat crawlträna, utan var påväg att ge bort startplatsen till en kompis. Kände samtidigt jag att jag måste göra ett allvarligt försök innan jag i ger iväg den. Jag hade nio veckor på mig och nu har hälften av tiden gått.

Första passen var verkligen katastrofala, jag var rädd för vattnet och tyckte inte om att ha huvudet under ytan. Tränade en hel del med snorkel/cyklop i början, vilket jag tror gjorde mig gott för att kunna slappna av, bli van vid vattnet och få in crawlrörelserna. För det som var allra svårast i början var andningen. I början av varje pass kämpade jag några längder utan några hjälpmedel och var hela tiden tvungen att stanna efter tre-fyra andhämtningar. Kändes mest som att jag var i vägen för alla andra motionärer. Det gick inte snabbt framåt och jag slet mig igenom passen utan att tycka det var särskilt kul. Samtidigt hade jag i bakhuvudet att det måste bli bättre, man blir bättre av att träna!

För mig släppte det när jag fick tips av Jonas Colting på hemmaplan i Borås Simarena. Eftersom jag kände mig mer avslappnad i andningen åt högersidan så gav han mig tipset att hämta andan hela tiden åt höger och först bara var fjärde simtag. Då fick jag in lite flyt för en gångs skull. Sedan varierade jag med vartannat simtag, fortfarande andandes åt höger. Det var som att det bara lossnade, jag började slappna av. Nu kan jag andas åt båda hållen och kan simma ca 500 meter i sträck. Längsta simsträckorna på Swimrun-tävlingen är 1,2 km och jag är inte där än, men en bra bit på väg. Jag har fått några fler tekniktips som jag jobbar på och sedan så handlar det även om att nöta längder, för att bli starkare och få känslan att sätta sig.

Fortsatt är det fyra veckor kvar till tävlingen, så lite bättre ska det bli!

20140512-201553.jpg

20140512-201603.jpgIdag köpte jag en fin baddräkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s