Kvinnor att se upp till

Den 8 mars i år fyller internationella kvinnodagen 100 år. En dag då kvinnors rättigheter uppmärksammas över hela världen. Blev idag uppringd av Aftonbladet som undrade vem som var min kvinnliga förebild.

När jag var tonåring var mina förebilder de coola mountainbiketjejerna, Juli Furtado och Alison Syder. Jag ramade in planscher på dem och satte upp på väggen. Junior-VM gick alltid samtidigt som stora VM och då fick jag träffa dem i verkligheten. Det var enormt inspirerande att vara på samma tävlingssrena och få köra samma bana som sina idoler.

Det var svårt att på rak arm komma på en förebild idag, även om jag nästan dagligen träffar inspirerande kvinnor på olika sätt, har till exempel flera vänner som ger energi och klokhet.

Idag tänkte jag på Pia Sundhage, som jag beundrar för sin roll som ledare. Hon verkar vara genomärlig och alltid säga vad hon tycker på ett sätt utan att trampa på någon annan. Hon ger spelarna beröm, men även negativ kritik på ett rakt och rättvist sätt. Samtidigt upplever jag att hon bejakar sin kvinnliga känsliga och varma sida i sin ledarroll.

Jag beundrar de kvinnor som är modiga och vågar stå för det de tror på och säga vad de tycker, de som är kloka och samtidigt varma ödmjuka människor.

20140306-153013.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s