Lagkänsla!

För två veckor sedan satt vi i Viasat-gänget tillsammans på första middagen och sa att ”det ska bli så skönt när det drar igång”! Jag hade sett fram emot arbetet som längdskidexpert på OS under en lång tid och försökt förbereda mig på bästa sätt. När det väl dragit igång så gick allt så otroligt snabbt så nu kan man knappt förstå att det redan närmar sig slutet av detta äventyr.

Gårdagens tävling gav ytterligare ett bevis för den stabila styrka som finns i svenska längdlandslaget just nu, två brons på teamsprinten! Det går att analysera fram mängder av detaljer om vad som har gjort landslaget så framgångsrikt. Ett starkt lagbygge är en av dem och den som jag tycker är kanske mest intressant. Det är mycket starka individer i en landslagstrupp och att få alla att följa en linje är verkligen inte lätt. Jag upplever en lyhördhet inför individens behov i kombination med att inte tumma på lagkänslan (att jobba tillsammans som ett lag) och tror att det varit en nyckel i framgången. Det har inte gått en dag utan att de aktiva eller ledarna lyft fram varandra i intervjuer, lyft fram individer som kanske inte varit allra längst fram på pallen och heller inte bara sett till sin egen prestation. Det är ledarna som sätter prägeln för lagsammanhållningen och jag är mäkta imponerad av dem!

Ellen fick igår uppleva sina första OS-medaljer som åskådare på Laura skidstadion, inte illa som 7-månader gammal. Daniel var på plats med henne när jag jobbade. Ryssarna undrade var mamman var och gav Daniel full assistans med Ellen, han bjöds på kaffe och kakor och kunde njuta till fullo av tävlingarna medan Ellen nästan blev ”adopterad” av en familj härrörande öster om Sibirien 🙂

20140220-132001.jpg

2 kommentarer på “Lagkänsla!

 1. Hej E med famlij!!!!

  Härligt att familjen är samlad.
  Jag hade turen & hitta din blogg idag, är jätteglad för det. Den ska nu följas. Kul & läsa.
  Du gör ett suveränt jobb där i Sotji.
  Ha det gott!!!!

  /Camilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s