Pappabloggen: Framme i Sotji

Då har vi äntligen återförenats alla tre i ryska Sotji. Flygturen hit löpte på över förväntan och Ellen själv tyckte nog att det var ganska spännande och skojsigt. Själv var jag ganska stressad emellanåt, framförallt då bagaget strulade vid mellanlandningen i Moskva och det slutade med att vi fick tokrusa genom pass- och tullkontroller för att hinna med planet.

Man möter mycket spännande folk när man reser på egen hand med baby. Många stannar och pratar med en och väldigt många är mycket vänliga. Inte minst ryssarna som verkar göra allt för att man som turist skall få en god uppfattning om landet och arrangemanget. Jag satt bla bredvid en man från Moskva som berättade om stoltheten ryska folket kände över spelen och hur svårt det var att få biljetter till hockeymatcherna och grenarna med stora ryska intressen.

Efter några timmar och en natt på plats är det framförallt två saker som slått mig; dels säkerheten som omgärdar spelen och dels statusen på det nybyggda. För att börja med säkerheten är den enormt påkostad, det står vakter var och varannan meter och det ligger snipers i skogarna, luftburna farkoster cirkulerar och vi har flera säkerhetsmänniskor bara vid vår lägenhetsuppgång. Skall man in på shoppingcentret i mediabyn får man passera en metalldetektor. Trots detta råder faktiskt ingen tryckt stämning utan alla funktionärer och övriga människor gör allt för att det inte skall kännas obekvämt för besökarna.

Den andra iakttagelsen är skicket på byggnaderna, det är väldigt påkostat och flott men man märker att tiden inte räckt till. Man har fuskat de sista fem-tio procenten och inte ett ställe jag varit på skulle ens vara i närheten av att gå igenom en svensk besiktning. Där vi bor så saknas det ett fönster i ett av rummen, ett rum saknar golv och innertak, badrumslampan är uppsatt med tejp, duschen saknar duschmunstycke, hissdörren får dras upp manuellt, vi har varit utan el i 24 timmar, diverse vattenskador och finishen är i princip obefintlig, i en annars väldigt lyxig lägenhet 🙂

Sammanfattningsvis har vi anlänt till ett enormt vinterspel och jag är övertygad om att vi går en spännande vecka till mötes!

20140220-123533.jpgHela familjen samlad igen.

20140220-123543.jpg

20140220-123556.jpg

20140220-123605.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s