Första dagen i Österrike

Vi har åkt ner till Österrike för skidåkning på längden och utför! Underbart att komma ner till det ljus som finns i Alperna den här tiden på året. Körde mitt första skatepass för säsongen, det var lite vingligt som första passet brukar vara.

Det jag brukar tänka på när jag kör skate är att använda de olika växlarna på rätt sätt. Särskilt treans växel, vilket innebär att staka på varje bentag får jag inte slarva med. Därför kör jag den extra långt upp i backarna innan jag går över till tvåans växel (även kallat uppförsskate/paddling). I början är det jobbigt då det tar hårt på armarna. Jag har också en tendens att vingla ut något med överkroppen på treans växel, alltså att bålen inte är helt stabiliserad. Kraften går då i sidled istället för rakt fram. Det handlar mycket om balans och trygghet och precis som i den klassiska tekniken kan det övas upp genom åkning utan stavar.

20140129-180657.jpg

20140129-180704.jpg

20140129-180710.jpgSå här ska det se ut, två klassiska spår vid sidan om varann och ett skatespår på andra sidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s