Lunch med Susanne

Träffade min vän, före detta kanotisten Susanne Gunnarsson, häromdagen och vi tog en lunch tillsammans. Satt och tjattrade om allt möjligt som vanligt och kom ibland in på idrott och träning, för ämnet ligger oss båda varmt om hjärtat.

När man tänker på vad hon har presterat i sitt liv så blir man grymt imponerad. Jag har kollat upp att hon har tagit 3 OS-medaljer, 14 VM-medaljer och har deltagit i 5 OS, hon är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare!

Under hösten har vi tränat några pass tillsammans och också pratat en del om hur snabbt hon kom tillbaka i kapacitet efter att hon fått barn. Susanne var tillbaka i kanoten bara fyra dagar efter att hon fött barn och efter fem veckor så tog hon VM-guld i kanotens maraton. Två år efter första barnafödandet tog hon OS-silver och med andra barnet så blev det OS-guld två år efteråt.

Numera är hon personlig tränare år Sofia Paldanius som födde barn i maj och gjorde tävlingspremiär redan i höstas, några månader efteråt. Sofia önskar vara tillbaka i världseliten redan till sommaren och har som största mål OS i Rio där hon vill slå sin fjärdeplats från OS i London.

Att lyckas med att komma igång så snabbt med träning och tävling igen är inget hokus pokus utan de båda har lyssnat på kroppen och tränat därefter, med utgångspunkt från sin egen tidigare träningsnivå. Man kan inte göra så mycket ”fel” utan testa sig fram och känna efter.

20140121-133641.jpgVi turades om att hålla i Ellen och att äta under lunchen.

20140121-133657.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s