Veckans löpintervallpass

Ett väldigt ”skönt” intervallpass tycker jag är när man kör lite längre tid på varje intervall och lite färre intervaller. Då hinner man finna flytet och rytmen i varje körning. Denna veckan körde jag ett sådant löpintervallpass, 5 gånger 5 minuter längs med Västra Hamnen och Ribersborgsstranden. Körde i ett finn-flyt-tempo en bit under tröskeln, troligtvis en blandning av A2 och A3-tempo, men eftersom jag inte kör med pulsklocka så vet jag inte exakt. Vilade ungefär 2 minuter mellan varje intervall och var totalt ute i 1.20.

Jag har för tillfället inget lopp som jag tränar för och därför behöver jag inte köra så hårt på intervallerna. Istället blev syftet med passet att vara ute lite längre tid än det vanliga 45-60 min. Genom att lägga in intervaller i träningspasset blir det roligare och lättare att få längd på passet.

20140116-153253.jpgKörde med löpvagnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s