Årets (idrottsliga) utmaning är Borås Swimrun

Fick ett infall i höstas och anmälde mig och Daniel till mixklassen i tävlingen Borås Swimrun. Triatleten Jonas Colting arrangerar tävlingen och kanske var det just därför som jag tyckte det kändes kul att delta, han är ju en gammal vän till mig och även tidigare träningskamrat. Det var också löpsträckorna som kändes lockande, Boråsterrängen är fantastiskt fin och det känns som att jag har sprungit på de flesta stigarna. Totalt 26 km i tuff terräng ska avverkas. Simningen däremot kändes lite avskräckande, men jag tänkte att låt det bli en utmaning. Och utmaning kommer det att bli, vi ska simma 6 km i öppet vatten. Jag är verkligen ingen stjärna på att simma och crawla kan jag ännu inte. Körde några prova-på-pass på träningslägret på Kanarieöarna i höstas. Idag var det första träningspasset på hemmaplan. Än så länge klarar jag bara av tre andhämtningar och sedan får jag andnöd. Tror det handlar om att lära sig slappna av, att andas på rätt sätt och att hitta flytet (!).

20140105-182746.jpgHär är jag på en av löpsträckorna vid Tosserydssjöarna.

20140105-182921.jpgDagens simpass, här är det bröstsim.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s