Längdskidor med Chariot i Vemdalen

Nu är vi äntligen uppe i Vemdalen! Här ska vi passa på att köra massor på längden och även lite utför.

Dagens pass blev en tur på tre timmar och då vi inte är van vid längden gick vi båda in i den berömda väggen på slutet. Snacket byttes ut mot tystnad och vi körde sakta hemåt stugan..

Testade skidbarnvagnen för första gången idag, en Thule Chariot CX 1 som fungerade riktigt bra. Framför allt gick den väldigt stabilt på snön oavsett om det var smågupp, kurvigt eller inbromsningar, så man behövde inte alls oroa sig.

Tekniken blir lite annorlunda när man har en vagn bakom sig, man anpassar den litegrann så det inte ska bli för ryckigt. Personligen så föredrar jag att köra skate när jag har vagn bakom, har tidigare kört en hel del med min systers barn i en gammal Fjällpulka som är sedan vi själva var små. På 2:ans växel (uppförs-skate) kan man få ett bra flyt utan att behöva anpassa tekniken så mycket. Nu körde jag klassiskt och det gick också bra, för även om man inte tar ut stegen lika långt som annars så ger det riktigt bra träning. Tycker att tyngden man drar via selen som är fäst runt magen gör att man stabiliserar bålen mer än annars, vilket borde ge träningsvärk imorgon. Dessutom gjorde de extra kilona att jag flåsade rejält i uppförsbackarna!

20131223-142847.jpg

20131223-143141.jpg

2 reaktioner till “Längdskidor med Chariot i Vemdalen

  1. Ser riktigt härligt ut! Vi har en likadan vagn & den är grym. Barnen sover skönt i den när det gungar & så blir man stark i stakningen med extra vikt.:) Ha en härlig jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s