SKIDGÅNGSINTERVALLER I STADSMILJÖ

Skidgångsintervaller är inte det lättaste att få till i Malmös minimala kupering. Inne i den största parken, Pildammsparken finns det dock en liten liten kulle upp mot vattentornet och där har vi vid kört sprättande skidgångsintervaller. Intervallerna tar ca 1 min om man startar lite ute på platten. Vid backens topp, genar man ner för slänten, vilket blir ca 30 sek vila, och sedan kör man igång med en ny intervall. Eftersom vi har med oss vår dotter i löpvagnen, så börjar en av oss att köra ett set bestående av 10 st stavgångsintervaller, medan den andra springer ett varv runt Pildammsparken. Båda delarna tar ca 10 min. Sedan turas vi om två gånger per person. Försöker ligga på A3-tempo (länk till förklaring av intensiteter) och kan därför inte ”maxa”den sprättande skidgången utan får ta det kontrollerat.

Intervallpasset:
– 10 gånger 1 min intervall, vila 30 sek, gånger 2 set
Effektiv intervalltid: 20 min

20131217-163437.jpgMer backe än så här behövs inte för att köra skidgångsintervaller

En kommentar på “SKIDGÅNGSINTERVALLER I STADSMILJÖ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s