Inspirerande lunchdejt

Var idag på en mysig lunch på relativt nyöppnade Brasserie KP, i Malmös gamla pampiga posthus. En av tjejerna hade jag inte träffat förut, min kompis tyckte att vi borde ses eftersom vi båda gillar skidåkning så mycket. Gulligt när ens vänner är omtänksamma och parar ihop en med nya bekantskaper.

Vi diskuterade en del de utmaningar som finns gällande träning, så som att skapa kontinuitet, att finna träningsformer man tycker om och att prioritera träningen framför allt annat som också ska göras. Vi är alla nyblivna mammor, men samma utmaningar gäller oavsett

TRX-band, (se bild) upphängda i hemmet, hade en av tjejerna funnit som lösning då hon inte gillar gymmiljön, vilket väldigt många med henne har svårt för. Med TRX kan man träna hela kroppens styrka, balans och till viss del smidighet på ett effektivt sätt. Bara att hänga upp i en krok och köra ett program av några av alla de övningar som finns tillgängliga. Förklaring av övningar finns på nätet, men hon hade tagit hjälp av en PT för att utföra övningarna på korrekt sätt. Kan vara värt den investeringen för att komma igång och få tips på program. Jag har själv inte testat TRX, men tror att det skulle kunna vara en effektiv träningsform efter min mammaledighet när tiden är lite mer knapp. Jag vet nämligen att jag har en tendens att ”bara” sticka ut och springa när jag har mindre tid. Inget fel på det, men att helt glömma bort överkropps- och bålstyrkan mår inte min kropp bra av.

20131216-140740.jpg

20131216-140751.jpg

20131216-141747.jpg

2 reaktioner till “Inspirerande lunchdejt

  1. Roligt att du tar upp TRX. Vid TRX tränar man både stabilitet och mobilitet samtidigt, genom att man måste stabilisera övningarna med tex magmusklerna. Och det finns några suveräna övningar för core muskulaturen i TRX. Har du inte provat är det ett måste, och jag bjuder in dig till ett pass så fort nån av oss har vägarna förbi varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s