Intervaller på SkiErg

Har köpt träningskort på Träningsvärket i Malmö av två anledningar. Den första är att det gick att köpa ett månadskort vilket är väldans svårt att göra på många ställen. Det andra för att de har två stycken SkiErg-maskiner.

Mörkret på kvällarna gör mig inte direkt motiverad att ge mig ut utomhus och träna. Som motionär har jag bestämt mig för att inte göra träning som jag egentligen inte känner för, istället försöker jag finna träningsformer som motiverar mig. SkiErg känns kul just nu, även om sista passet var galet jobbigt. Direkt efteråt tänkte jag att ”det här passet gör jag aldrig om igen”. Känner igen tanken från förr i tiden efter vissa tuffa tävlingar då jag direkt efter mållinjen kunde tänka ”det här var min sista tävling” 🙂 Som tur var försvinner sådana tankar ganska snabbt, dagen efter har man glömt dem!

SkiErg-passet jag körde bestod av intervaller, korta och långa. De korta hade jag fått tips om från Fia Jobs, alltid kul att få nya idéer. De långa intervallerna var mina vanliga femminutare.

Intervalldelen i passet såg ut så här:
– 4 min 20 sek / vila 10 sek gånger 8
– 5 min gånger 4, vila 2 min
– 4 min 20 sek / vila 10 sek gånger 8
Plus uppvärmning och nedvärmning som gjorde passet totalt till en timme.

Under intervallerna körde jag på olika motstånd, jag tycker det känns bäst för mig på ungefär sjuan, men det är bra att variera. Försöker undvika att se efter hur långt jag kör och istället sträva efter ett jämnt tempo med bra teknik och högt tryck hela vägen. Mittdelen är alltid svårast, då brukar hastigheten gå neråt (har jag sett när jag tjuvkikar).

20131130-225535.jpgKul och jobbigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s