Adventssånger och sänghimmel

Första advent tycker jag är en fin högtid som många av oss firar på olika sätt, genom att tända adventsljus, baka lussebullar med familjen eller gå och lyssna på någon adventskonsert. Det sistnämnda ger mig så fina minnen. Under hela min och min syster uppväxt var musik en viktig del. Från att vi var väldigt små tills dess att vi gick ut högstadiet tillbringade vi minst en kväll i veckan på Musikskolan i Borås. Det var mycket körsång, men även sånglektioner och lite instrument och julen var höjdpunkten på året genom advent, lucia och julavslutning. Även om jag kanske allra mest är en idrottstjej och min sambo likaså så hoppas jag att musikintresset i någon form först vidare inom familjen.

Tänkte dela med mig av några av de låtar som jag gillar och som jag har i min julspellista:
– Julen är här – med Sissel Kyrkjebo
– Gläns över sjö och strand – med Sanna Nielsen
– Jul, jul strålande jul – instrumentalt med Åsa Jinder
– Ett barn är fött – instrumentalt med Åsa Jinder

Tillägg från min syster är dessa två fina:
– Dagen är kommen – med till exempel Göteborgs Domkyrkas Gosskör
– En stjärna lyser så klar – med Kersti Esselwall-Smars

Så har vi två söta barnlåtar som jag har märkt även fungerar bra som vaggvisor:
– Adventstid
– Ett litet barn av Davids hus

Helgen har inte bara inneburit adventssånger och lussebullar utan också förverkligande av en gammal barndomsdröm som jag har haft. En sänghimmel! Inte till mig nu då utan till Ellen 🙂

20131130-203043.jpg

20131130-203052.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s