Rull för musikhjälpen

Musikhjälpen är ett evenemang som har funnits i Sverige sedan 2008. Programidén började i Nederländerna och syftet är att dra in pengar till ett välgörande ändamål som bestäms inför varje årlig sändning.

Deltagarna spärras in i en glasbur och därifrån sänds radioprogrammet dygnet runt i 6 dygn. Man får ringa in och önska låtar och folk hjälps gemensamt åt att samla in pengar.

I år sker sändningen från Göteborg (brukar växla mellan Göteborg och Malmö) och programledarna är Kodjo Akolor (bl a programledare från P3), Sarah Dawn Finer och Emma Knyckare (även hon programledare från P3).

Förutom att det finns ett gott syfte, så är musikhjälpen en bra show, med underhållande programledare och en skön blandning av önskemusik.

Blev extra glad när jag hörde årets ändamål för pengarna: ”Att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”. Det är något som vi tar för givet i Sverige, men på många ställen i världen så dör kvinnor i samband med graviditet, förlossningar och osäkra aborter. Något fruktansvärt som egentligen inte borde förekomma år 2013.

Det som är härligt är att folk tar egna initiativ till insamlingen. Ett av dessa är ”Rull för musikhjälpen”, där en kille som heter Lennart Klingberg ska åka rullskidor med tio kompisar från Helsingborg till Göteborg mellan den 12-15 december. På sista etappen den 15 december finns det möjlighet att ansluta på rullskidturen från Varberg (Hotell Fregatten kl 6:00) eller från Fjärås (Fjärås station ca kl 10:30), till en kostnad av 400 kronor som går till Musikhjälpen.

9

MUSIKH~1
Programledarna Sarah, Kodjo och Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s