Träning under graviditet

Läste idag på Expressen om en kvinna som tränat styrketräning tills dess att hennes son föddes. Till artikeln fanns en uppseendeväckande bild på den höggravida kvinnan vid en skivstång och givetvis skapade detta mycket uppståndelse. Jag tycker ärligt talat att bilden var häftig. Intressant hur många det är som har åsikter kring träning under och efter graviditet. Jag tror inte, och som jag tidigare skrivit så finns även forskning som stöder detta, att det är farligt att träna under graviditeten. Det är värre för barnet att vara stillasittande. Under seminariet som jag var på i höstas som behandlade dessa frågor, berättade forskare att det finns indikationer på att fetma under graviditet skulle kunna leda till diabetes för såväl kvinnan som barnet senare i livet. Dessutom finns det säkert många mödrar här i världen som har ”värre” vanor än träning. Det kan vara så enkelt som dåliga matvanor.

20131124-092804.jpgMin fd klubbkompis ACO tävlade i skidskytte under graviditeten, Foto: Scanpix

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s