Långtur med Fia Jobs

När jag flyttade ner till Skåne i våras hörde jag talas om Ski Team Skåne. Jag hade redan sett dem i den vita dräkten vid något motionslopp och nu fick jag reda på att de höll hus i Lund. Det var dem man skulle köra med om man ville ha bra rullskidträning. Jag och Daniel körde några pass med dem i höstas och det var säkert ett trettiotal åkare vid varje pass, från nybörjare till elit! Dessutom har de en tjej i klubben som är riktigt stark, Fia Jobs, som stakade ifrån mig och en hel del av killarna. Hon var 35:a på Vasaloppet ifjol och utvecklas för varje år, det blir spännande att se hur bra hon kan bli.

Idag körde vi ett långpass tillsammans här i Malmö. Eftersom jag bara kan vara ifrån Ellen tre timmar pga amning, fick jag snällt fråga om Fia kunde ta sig från Lund där de bor till Malmö och det gick bra. Sådana saker uppskattas stort av föräldrar som i denna fasen har det lite svårt med logistiken. Tre timmar rullskidor blev det, ca 4,5 mil söderut längs med kusten. En härlig tur och mycket snack, träningspass är även sociala! Att åka med en träningskompis gör det så mycket lättare att ta sig igenom ett långpass.

Titta in på Fias blogg, där hon bland annat skriver om sin träning mot Vasaloppet.

20131123-152044.jpgVi är trötta men glada efter det långa passet

20131123-152100.jpgFia poserar vid de skånska platta slätterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s