Bruksvallsloppet

Vi hade våra aningar att Charlotte Kalla skulle vara stark i år. Att vinna med 37 sek över landslagskollegorna på en så kort distans som 5 km klassisk (ej heller favoritdisciplinen) är outstanding! De som var på plats i Bruks vittnar om ett enormt tryck i stakningen och driv i totala åkningen. Inte utan att man undrar hur mycket hon ska vinna med i morgondagens favoritdistans 10 km fristil. Utvecklingen i klassisk stil är viktigt inför en av de distanser hon fokuserar mest emot på OS, öppningsdistansen 15 km Skiathlon. Bakom Charlotte var det tätt mellan Bleckur, Ingemarsdotter, Norgren och Eriksson (tidigare Brodin), det skilde dem bara tio sekunder. Överraskningen här är Eriksson som knappt tävlade under fjolåret på grund av sjukdom, men som slår till direkt i år och som säkerligen har siktet inställt på en OS-plats.

I herrklassen vann Calle Halfvarsson, några sekunder före Daniel Richardson. Roligt för dem båda att få kvitto direkt på ok form. Det var dock inte någon utklassning här utan någorlunda tätt bak till resterande åkare, Daniel sa själv att han har en hel del mer att gå på då han inte kört några pass i tävlingsfart under hösten och att han får därmed tävla sig i form. Överraskningen här tycker jag är trean Jimmie Johnsson som är en av landets främsta långloppsåkare. Att han skulle köra in sig på ungefär samma tid som våra bästa landslagsåkare är imponerande!

Skönt att lyssna på sport i lurarna samtidigt som man är på joggingtur, kan rekommenderas!

Resultat från Bruksvallsloppet finner ni här.

20131122-152034.jpgSå här såg det ut i Bruks idag

20131122-152046.jpgJoggar och lyssnar på sport

20131122-152054.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s