Ymerloppet

Jag siktar mot att köra någon skidtävling till vintern. Nu ska vi inte dra för stora växlar på det, jag har nu blivit en god motionär och ingenting annat. Visst kommer jag alltid att ha en liten tävlingskrabat sittandes på min ena axel, men efter att ha varit ifrån elitidrott under många år så har jag börjat få bra distans till det. Trenden som råder just nu med mängder av skidåkare som står på startlinjen i alla motionslopp är fantastisk, jag vill också vara med! Dessutom är det roligt att ha ett mål för att lättare komma iväg på träningen, det fungerar som en motivator för mig. För även om jag inte har resultatmål längre så är mitt mål att jag ska kunna genomföra en tävling på ett bra sätt och känna mig stark i kroppen. Så det blir något av långloppen till vintern, mest troligt Ymerloppet den 19 januari vid Borås Skidstadion. På min hemmaarena, jag är uppvuxen i Brämhult bara några kilometer bort från stadion och min moderklubb IK Ymer har sin klubbstuga där. Så jag kan varenda stig i skogarna omkring! Kommer att bli en liten familjefest för min syster och hennes man ska också köra, liksom min sambo.

Långlopp har jag alltid tyckt om. Tjejvasan var en av mina absoluta favorittävlingar som jag körde många gånger. Vann loppet 2002 och var på pallen ytterligare tre gånger. Körde aldrig långa Vasaloppet då det varje år låg en sprintvärldscup på tisdagen eller onsdagen veckan efter, kändes inte som någon bra uppladdning med 9 mil i benen dagarna innan. Kan på sätt och vis ångra att jag inte valde att prioritera Vasaloppet något år, hade varit häftigt att köra det när jag var som starkast.

20131118-121541.jpgKan vi få mamma att ställa upp på Ymerloppet också? Nej det är nog bäst att hon är barnvakt..

20131118-121735.jpgKommer att träna i Vemdalen över jul

4 kommentarer på “Ymerloppet

 1. Hej!
  Då kanske vi kan komma och heja på er i spåret i januari!
  Roligt att du har startat en blogg förresten, jag följer dig här. Dags att kommentera nu också 🙂
  Kram Lisa

 2. Då kanske vi ses i spåren i Vemdalen. Jag kan rekommendera 8km-spåret på Katrina. Det är nog det finaste av alla. Kör den via anslutningen till Storhogna t.o.r så får du en riktigt fin tur som du kan avsluta med 10’an på Vemdalsskalet.

  1. Hej Hasse,

   Ja då får man en fin långtur om man utgår från Skalet. Min favorit är annars leden vid sidan av slalombackarna som leder upp till fjället och Björnrike, då kommer man upp och får se en härlig utsikt, kortet är taget därifrån. Ses i spåren!

   Emelie

   >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s