Skidsäsongen och OS närmar sig

Nu när jag är hemma igen så börjar jag direkt tänka på skidsäsongen som närmar sig med stormsteg. Bara två veckor kvar till den stora premiären i Bruksvallarna och om tre veckor går den första världscupstävlingen, i finska Kuusamo. Jag ska vara Viasats längdskidåkningsexpert under OS och kommer ge en del av mina tankar under säsongen här på min blogg. På bilden ser ni mig när jag körde OS 2006. Här kör jag kvalet för sprinten och jag gick vidare till kvartsfinal, men inte till semifinal. Hade lite knackigt självförtroende i kvarten då formen inte var helt i topp, tog därför ett defensivt beslut att lägga mig i position längre bak i gruppen istället för att gå upp i front som jag brukade göra när jag var på hugget. Knoppen följer ofta kroppens känsla och defensiva handlingar tar man inte OS-medaljer på! Jag hade stora förväntningar inför OS-säsongen, som grusades under sommar- och höstträningen då jag var sjuk och tappade träning. Det är små marginaler i elitidrott och för många avbrott i träningen har man inte råd med. Skidåkaren föds på sommaren brukar man säga, det är alltså den träningsperioden som man ska lyckas med för att köra snabbt till vintern. Just nu är åkarna inne på finjustering, finna balans i träningen och överskott inför de första tävlingarna. Oftast brukar de som har gjort ett bra jobb och fått vara friska under träningssäsongen visa det redan i de allra första tävlingarna, vi kommer alltså få kvitton redan om två-tre veckor på vilka som är på gång mot en fin OS-säsong!

20131111-084858.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s