Borås Swimrun

Att lära sig någonting helt nytt är svårt men spännande. Som jag tidigare skrivit kan jag inte crawla, men vill så gärna lära mig. Just nu har jag inte heller något val, då jag anmält oss till min gamle träningskompis Coltings event Borås Swimrun, nästa år. Där blir det ca 23 km löpning i kuperad terräng och ca 6 km simning i olika etapper. Jag måste alltså lära mig! Dessutom har jag på senare år blivit lite vattenrädd, gillar inte alls att titta ner i vattnet till exempel. Vi har därför börjar med övningar som att:
– hålla i bassängkanten med raka armar, sparka med benen och samtidigt titta rakt ner mot botten
– sparka sig iväg från kortsidan och bara flyta iväg framåt med huvudet neråt och försöka känna flytkraften. Att man skulle svanka med ryggen var någonting nytt för mig, i nästan alla andra idrotter ska ryggen vara stabil utan svank
– sparka på mage och på rygg med flytplatta framför, även det en övning för flytförmågan, men också för benstyrkan
Första dagen kom jag ingen vart, andra dagen förstod jag själva tekniken åtminstone i teorin och tredje dagen så har jag crawlat en tredjedels längd och då är det 50m bassäng här! Det går framåt.

20131107-075107.jpg

20131107-081048.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s